Starta blogg med tillhörande webbhandel

Onlinehandeln ökar väldigt mycket, både i Sverige och i omvärlden. Starta en blogg med tillhörande webbhandel, så kan du få en del av den ekonomiska kakan.

Webbhandel

Att bara starta en blogg och börja blogga kan förvisso ge dig en viss inkomst, men att hoppa på trenden och starta en webbhandel är mycket smartare om du verkligen vill tjäna pengar. En webbhandel är ett företag som du enkelt startar hemifrån. Du behöver fyra saker: egen hosting, egen domän, f-skattsedel från Skatteverket och en bra idé. Du kan starta din blogg och webbshop innan du har fått f-skattsedel, men när du väl börjar tjäna pengar är det smart att vara företagare. Du köper hosting och domanadress på ett webbhotell. Det är en mycket liten investering för att kunna starta en onlinebusiness som kan ge dig en skön månatlig extrainkomst. På långsikt kan du rentav bygga upp ett företag.

Din företagsidé

Bloggen och webbshoppen ska alltså vara på samma sajt och handla om samma sak. Du driver trafik till din webbhandel genom att blogga om ett ämne, som du sedan säljer produkter kring. Det är också smart att ha en tillhörande YouTubekanal. När du ska starta din webbhandel är det klokt att du ställer dig frågan om din sajt främst ska handla om ett ämne som du har stor passion och kunskap kring, eller om det ska vara en sajt som garanterat genererar pengar. Bra ämnen att skriva om för att sälja produkter är träning, hundar, katter, bilar, ekonomi, köksprodukter och teknik. Du måste nischat din blogg, så att den bara handlar om en sak. Om du bloggar om hundar och säljer hundsaker i din e-handel, så ska du gärna ha ord som hund, koppel och liknande ord med i dina rubriker. Då kommer du börja få trafik till bloggen och slutligen också börja sälja saker på din webbshop.