Din dröm


Drömmer du om att börja blogga och bli en berömd bloggare? Då är den här sidan något för dig. Vi kommer att ge dig lite råd inför starten av bloggen och hur du eventuellt kan tjäna lite pengar på den.


Hitta din nisch
För att bli en framgångsrik bloggare behöver du veta vad du ska blogga om. Ett ämne som du är intresserad av och som kanske inte så många andra har skrivit om är något som kan vara en bra start. En bra början är att du studerar hur din favoritbloggare skriver och uttrycker sig. Se över vilka som toppar blogglistorna så att du kan se hur de kunnat hamnat i topp. Tänk över ditt namn, det ska vara slagkraftigt men ändå vara ditt signum för vad du skriver om.


Woman taking a photo of breakfast with smartphone.

Dags att sätta igång
När du är klar med alla förberedelser är det dags att sätta igång med det roliga genom att skriva om ditt ämne. Mest troligtvis har du valt att skriva om det du är intresserad av och insatt i. Det är ett klokt val då det inte bara krävs ett inlägg utan att du uppdaterar bloggen hela tiden.


Har du tid?
Har du tiden som krävs för att blogga? När du nu kommit igång och bestämt dig så kommer du att behöva uppdatera din blogg kontinuerligt eller rättare sagt ganska frekvent. Du måste vara medveten om att det tar ganska mycket av din fritid att hålla igång en blogg.


Koppla ihop världen
Det kan vara en bra idé att koppla ihop din blogg med dina olika sociala medier som du har. Till exempel kan du uppdatera Facebook direkt från din blogg för att locka in läsare. Det är en ganska bra start att få igång din blogg till att rulla på och locka fler läsare. Det finns oftast inbyggt i de olika gratis bloggarna man kan använda sig utav. Har du en egen domän kan du själv bygga in det.