Serien Girls

Girls är en amerikansk serie som började sändas 2012 på kanalen HBO. Skaparen av serien är Lena Dunham som även har en av huvudrollerna och själva serien är inspirerad av hennes liv och upplevelser. Girls handlar om fyra tjejer Hannah, Jessa, Marnie och Shoshanna som är runt tjugoårsåldern och lever i New York. Hannah som står i centrum har författardrömmar. Girls utsågs till den bästa komediserien på Golden Globe-galan 2013.

Girls – en feministiskt banbrytande serie

 

Girls har haft en stor betydelse för hur berättelser om kvinnor ser ut. Detta är en banbrytande serie, även om det finns starka manliga roller och även om tjejerna i serien har kärleksproblem relaterat till män. I denna serie handlar det om de unga tjejernas perspektiv på världen och det historien berättas på ett naturligt och mycket uttrycksfullt sätt. I serien får kvinnor vara som kvinnor är. Girls känns äkta och befriande på många sätt, vilket gör att många tjejer snabbt kommer känna igen sig.

Underhållning utan avbrott

c more är en populär tv- och streamingtjänst som erbjuder underhållning närsomhelst och varsomhelst. Du kan bland annat välja mellan de senaste biofilmerna, populära serier som till exempel Girls och sport. Du kan ta del av denna tjänst på din dator, surfplatta, tv och mobil. Här betalar man en fast månadsavgift och får titta hur mycket man vill. Med denna tjänst har du aldrig tråkigt, då det alltid finns något att titta på. Du kan dessutom streama via din dator eller via apparna som finns tillgängliga.