Romantiskt och lantligt franskt

Tre olika stilar eller en och samma stil? Det beror på hur man väljer att se det och hur man väljer att inreda. Men vad utmärker dessa tre inriktningar egentligen?

 

Lantligt, franskt, romantiskt

  • Den lantliga stilen utmärker sig genom grova, rustika inslag i inredningen. I köket till exempel, kan det gärna vara i form av en rejält tilltagen diskho av porslin, med snirkliga kranar i mässing eller guld. Kombinera med luckhandtag och lådknoppar av mässing, läder eller porslin och till vardagsrummet en skomakarlampa alternativt en klassisk taklampa; gärna av trä.
  • Den klassiska franska stilen påminner mycket om den rustikt lantliga, men med en något mer romantisk och shabby touch. Slitna trämöbler i form av stora linneskåp, vitbetsade pärlspont, rustika matbord och antika stolar är vanliga inslag. Detta kombineras med fördel med tapeter som består av skira, gammaldags mönster och matchande textilier.
  • För att skapa en romantisk stil går det utmärkt att utgå ifrån båda ovanstående stilar och sedan lägga till detaljer och material med inslag av spets, tyll och gammaldags blommor. Med kalkfärg på väggarna skapar man en karakteristisk och unik stil, som fungerar utmärkt som utgångspunkt för många olika inredningsstilar.

För att skapa nämnda unika stil är Vintage paint, en matt kalkfärg massor med färg på mywhitecountryhouse perfekt att använda till en rad olika områden: möbelrenovering, ommålning av pappaskar och metalljusstakar samt glasvaser, glasljusstakar, glasskålar, dricksglas med mera.

Tips på leverantörer

Det finns en hel del butiker, både på nätet och fysiska, som säljer lantliga, franska och romantiska inredningsdetaljer, möbler, porslin, textilier etc. För den som önskar skapa en sådan stil är det därför enkelt att hitta inredning, men man kanske inte vet var man ska leta. Vi vill därför tipsa om några leverantörer/butiker:

  • Den första heter Strömshaga. Deras sortiment består av en blandning av traditionella, lantliga, retroinspirerade och industriella produkter som är både vackra och praktiska.
  • Nästa leverantör vi kan rekommendera heter Artwood. De säljer mycket fina, rustika möbler som passar för både citylägenheten och lanthuset. Deras breda sortiment består till stor del av trä,- rotting- och lädermöbler och prydnadssaker i snygga naturmaterial. De erbjuder dessutom fantastiskt fina utemöbler i konstrotting och teak.
  • Vill man addera lite franskt lantliv till köket rekommenderas porslin och textilier från GreenGate, vars sortiment utgörs mest av främsta koppar, muggar, fat, överkast, dukar, kuddform, kökshanddukar mm.
  • För badrummet och gästtoaletten är Durances doftljus och doftpinnar ett måste, likväl som deras ljusstakar och ljuslyktor. I sortimentet finns dessutom förvaring, tempeltavlor, canvastavlor mm. Även Voluspa har ett brett sortiment med doftljus i olika färger, storlekar och doftkombinationer.
  • Varför inte sätta den sista finishen med hjälp av Fair Tradetvålar ifrån The House of Fairtrade? De finns i många härliga dofter som exempelvis citrus, lavendel, gurka, sandelträ med flera och innehåller välgörande ingredienser.