Mat – ett hett bloggämne

Sällan har svenskar intresserat sig så mycket för mat, vilket märks på allt från olika dieter, till den stora mängd kokböcker som ges ut, uppsjön matlagningsprogram på tv och, inte minst, alla matbloggar. Den matintresserade behöver inte leta länge på nätet innan hen hittar en matlagningsblogg som passar hens egen smak. Men om man vill ha hjälp med att hitta några bra matbloggar att läsas och inspireras av, kan man börja med att titta på de som listas nedan.

Om man är trött på att tänka på och följa alla trender som går i mat, som chiafrön och glutenfritt och råkost, ska man gå in på Anders Gustavssons blogg “I köket med Anders”. Det är en blogg där man lämnar trender därhän och istället fokuserar på klassiska maträtter och på vad som är gott. Som ett exempel kan ges att Anders på bloggen delar med sig av ett recept på enkla chokladmuffins.

Om man istället tycker om det där lite trendiga, kanske är vegan och faktiskt tycker om chiafrön, är “100kitchenstories” rätt blogg. Den drivs av Paulina Sunovieri, och fokuserar helt på laktosfri matlagning. Som vegan kan man med andra ord säkert hitta både ett och annat recept som passar, eller som med några få förändringar kan bli veganska. Ett av de mest populära recepten som Paulina lagt upp på bloggen är till exempel en vegansk jordgubbschiapudding.

macro-1285670_960_720Om man föredrar att baka framför att laga mat ska man gå in på bloggen “Fredriks fika”. Bakom bloggen finns Fredrik Nylén, som på sin blogg lägger upp recept på allt som går att baka, sött som salt – allt från klassiska recept som chokladpaj och piroger till mer nyskapande och trendiga recept, till exempel en paleopannkaka.

Apropå pannkaka finns det självklart en matblogg helt om pannkakor: “Det blir bara pannkaka” av Annika Goldhammer. Där får du förutom recept på pannkakor också recept och förslag på olika tillbehör, som syrénsirap.

Om du efter att ha läst dessa bloggar behöver ännu mer inspiration, eller letar efter konkreta recept att prova på, ska du gå in här, på Matklubben. Där finns tusentals recept av olika svårighetsgrad, så att alla kan hitta något de vill laga.