Livsstilsbloggen som inkomstkälla

Som bloggare vill du självfallet få fler läsare och få bloggen att växa. Om du skapat en livsstilsblogg för att marknadsföra ditt företag eller generera inkomst på bloggen, är det en nödvändighet att bloggen växer – annars kommer du inte få någon inkomst på den. Om din blogg står stilla behöver du boosta bloggen.

Blogga

Det är många som får inkomst på sin blogg idag. Det är dock inte lika många bloggare som lyckas som det finns personer som försöker. Konkurrensen är hård och det är många som önskar skaffa sig en extra inkomstkälla hemifrån. För att slå dig in i bloggosfären behöver du tänka på din blogg som ett företag: planera och erbjuda intressanta produkter och tjänster – alltså dina artiklar. De stora bloggarna är egentligen egenföretagare som kommit på olika sätt att tjäna pengar på nätet. Om du har ett företag, antingen en blogg eller något annat slags företag, kan du ta fördelaktiga företagslån hos Capcito – inga dolda avgifter eller bindningstider. För att din blogg ska generera inkomst måste du alltså boosta den, fixa till bloggen, så att den blir intressant för läsarna – utan läsare, ingen inkomst. Om din existerande blogg inte har eget domännamn eller ett dåligt domännamn, så bör du hellre starta om från början. Många

bloggare har också flera bloggar och skriver om olika ämnen.

Boosta bloggen: steg ett

Grunden för en stor blogg är många besökare, inte bara mycket blogginnehåll. Givetvis finns det ett klart samband mellan mycket blogginnehåll och många besökare, men det räcker inte med att du har skrivit mycket; du måste ha skrivit på rätt sätt. Du måste börja med att klargöra vad ditt mål med bloggen är. Utan ett medvetet mål finns det inget tydligt mål att uppnå. Sedan måste du fråga dig hur du ska ta dig dit. Om din livsstilsblogg handlar om att leva på landet och leva på vad trädgården och gården ger, måste du se över din blogg och ta bort det som inte handlar om den livsstilen. Städa din blogg och ta bort allt onödigt – ungefär som när du ska fixa till ett stökigt rum. Om du verkligen vill få en inkomst på din blogg bör du rent av låta utomstående titta på bloggen och ge dig objektiva omdömen – som du också lyssnar på.

Boosta bloggen: steg två

Efter att du klargjort fokus och tagit bort allt onödigt, behöver du se över dina artiklar. Din första fråga måste vara varför någon ska vilja läsa just din blogg? Vilket mervärde ger det i dina besökares liv? Om du ska få besökare måste du ge dem något intressant som de har praktiskt nytta av. Ett tips är att göra blogginlägg där du steg för steg förklarar hur du löst olika problem, som byggt ett växthus eller sytt nya gardiner av gamla lakan. Tänk också på att skriva bra rubriker. Om du bloggar om hår och frisyrer, är det bättre att du har rubriken “Senaste trenden för kortklippt hår”, än “Så snyggt!”. Låt läsaren veta vad det handlar om redan innan hen klickar på länken.