Få fler läsare på din blogg

De flesta vill väl att någon faktiskt läser det de skriver på sina bloggar, och för att locka fler besökare till sin blogg finns det flera mer eller mindre svåra knep man kan ta till.

technology-791034_960_720En av de enklaste sakerna man kan göra för att locka fler läsare är att dela sitt blogginlägg i alla sina sociala medier när man har publicerat det. Då vet man att inlägget garanterat når ens vänner och följare, och sannolikt även fler om inlägget delas och sprids vidare.

Ett ”knep” som kräver lite mer ansträngning och eftertanke är att hitta en nisch för sin blogg. Genom att skriva om något som ingen annan eller bara några få skriver om gör man sin blogg till den främsta på det området. Man kan antingen nischa sig genom att smalna av det område man redan skriver om – om man skriver om litteratur kan man till exempel börja skriva om feministisk litteratur – eller så kan man hitta ett helt unikt ämne från början. Kanske vill man till exempel skapa en blogg där man skriver om V75 och ger sina bästa travtips? Vad man än väljer för ämne finns det garanterat intresserade läsare någonstans på internet – det gäller bara att nå fram till dem!