Allt om Pewdiepie

Om man nämner namnet Felix Kjellberg är det kanske inte så många som reagerar, men om man säger hans alias Pewdiepie blir reaktionen desto större. Pewdiepie är Felix Kjellbergs användarnamn på YouTube, den plattform där han har skapat sig en karriär. Under flera år är det denne man som har knipit förstaplatsen över vem som har flest prenumeranter på videosajten, vilket inte vill säga lite. Nära 50 miljoner människor följer honom och vad han gör på sajten. Som man kan ana på namnet kommer Felix från Sverige, närmare bestämt från Göteborg.

Hur allt började

Berättelsen om Felix Kjellberg är fascinerande. Han registrerade sitt konto på YouTube under år 2010 när han pluggade på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Vid sidan av sina studier lade han upp klipp där han spelade TV- och datorspel, och samtidigt kommenterade dem med humor och överdrivna reaktioner. Snart bestämde han sig för att hoppa av skolan för att kunna fokusera mer på sitt YouTube-konto, eftersom hans popularitet hade vuxit i raketfart. Sedan dess har utvecklingen gått snabbt och idag kan vi även följa honom i vloggar och andra klipp. Om du vill veta mer om Felix Kjellberg, besök hans officiella hemsida.

En finansiell fråga

När Felix Kjellberg valde att avsluta sina studier för att satsa på en karriär på internet blev hans föräldrar allt annat än glada. De ville inte stötta honom i detta val så han skaffade sig ett jobb i en korvkiosk för att kunna finansiera sitt liv. På den tiden hade Felix inte förstått att man kunde tjäna pengar på att göra det han gjorde, men det blev han snart varse. Sedan starten 2010 har Pewdiepie tjänat mycket pengar på sitt konto på YouTube, men han är förtegen om den exakta summan. Han är sannolikt den YouTuber som har tjänat mest pengar på sin kanal.