Bloggen som heltidsinkomst

Vår vardag har revolutionerats genom internet. Idag finns det jobb som ingen kunde drömma om för 40 år sedan, som att på olika sätt driva företag på nätet och jobba hemifrån eller blogga på ett kafé i London.

 

Driva företag

Det är en dröm för många att kunna leva heltid på ett internetföretag eller på sin blogg och vissa lyckas. Om du har som mål att kunna leva på att blogga eller ha en webbutik har du å ena sidan alla möjligheter i världen, å andra sidan en svår uppgift framför dig. Men, vare sig du ska driva företag på nätet eller ha en fysisk affär, måste du fokusera på ekonomi, inkomst, utgifter, skatter och olika regler. Det finns dock mycket hjälp att få och det kan vara klokt att köpa vissa tjänster. Något som kan underlätta för dig som företagare är fakturaköp, genom att sälja dina fakturor till Intrum, får du garanterat dina pengar! Det finns många sådana lösningar att använda, oavsett om du bloggar, har en webbutik, är webbdesigner eller frilansjournalist.

Från dröm till verklighet

Det första du behöver göra är att tänka igenom dina drömmar och överväga vad som faktiskt är realistiskt. Ta reda på fakta och undersök vilka bloggare och webbutiksägare som klarat av det. För det andra måste du ha ett företagstänk: vilka idéer kan genera inkomst, hur lång tid tar det och hur ska du bäst börja? Gå gärna en kurs och köpa olika böcker om ämnet – då får du olika slags råd. Läs också intervjuer med bloggare som lyckats, ta råd, men kopiera inte. Om du älskar produkter från ett särskilt märke, och känner till en webbutik som lyckats genom att sälja sådana produkter, är det inte säkert att du bara kan gå in på webbutikens sajt och kopiera – eller om det ens är rätt. Du måste tänka och bygga upp något själv – det är enda sättet för att det ska fungera i längden.

Tid

En av de viktigaste faktorerna för att lyckas är tid: kvalitet kräver tid. Sannolikheten att du kan starta en blogg och inom ett år kunna leva på den är mycket liten, om du inte redan är en känd person eller har kända föräldrar, i annat fall måste du gå den långa vägen.

Det tar tid att bygga upp något, men också att lära sig och rätta till fel: trial and error. Efter ett tag kan du upptäcka om du får fler läsare om du bloggar om ett särskilt ämne, och att ett annat bloggämne ger dig många annonsklick – vilket genererar inkomst. Om du kombinerar en blogg med en webbutik kan du upptäcka hur du bäst ska placera bilder för att läsarna ska bli kunder. Om du arbetar medvetet och noggrant och vågar korrigera din sajt, kan du en dag uppnå din dröm.